ΤΗ ΛΥΣΗ
ΕΧΟΥΜΕ
Θέλεις να ανακτήσεις τα μαλλιά σου;
Έλα να μιλήσουμε!
Telephone Icon

+30 210 3600111

Mail Icon

info@bhrclinicathens.gr

Είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τη λύση!
100% δωρεάν και εμπιστευτική συμβουλευτική

FUE

FUE
ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΛΕΠΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ

Η μέθοδος FUE στην μεταμόσχευση μαλλιών απαιτεί ιδιαίτερη γνώση και ικανότητα απο τον ιατρό που την πραγματοποιεί, γι’ αυτό ο υποψήφιος πρέπει να επιλέξει τον κατάλληλο ιατρό, ο οποίος γνωρίζει πώς θα φέρει εις πέρας την όλη διαδικασία με επιτυχία. Η δυσκολία της τεχνικής αυτής έγκειται στο γεγονός ότι πρέπει να αφαιρεθεί το τριχοθυλάκιο ακέραιο, έτσι ώστε να μεταφερθει στην νέα του θέση. Η αφαίρεση χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό, καθώς πρέπει να υπολογιστούν απο τον ιατρό παράμετροι όπως η ελαστικότητα και η υφή του δέρματος, το μήκος των τριχοθυλακίων, αλλά η και η εθνικότητα του υποψηφίου. Είναι μια χρονοβόρα μέθοδος και γι’ αυτό ο μέσος όρος τριχοθυλακίων που μπορούν να μεταμοσχευθούν με αυτή είναι 2.000 έως 2.500 τριχοθυλάκια ανά συνεδρία.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΩΝ

Ως μέθοδος είναι λιγότερο επεμβατική απο την FUT κι έτσι είναι ιδανική για ασθενείς που θέλουν να καλύψουν μια μικρή περιοχή που έχει πρόβλημα τριχόπτωσης αλλά και για υποψηφίους που είχαν ένα φτωχό αποτέλεσμα από προηγούμενη επέμβαση. Το εργαλείο (punch) με το οποίο γίνεται η αφαίρεση-εξαγωγή των τριχοθυλακίων έχει εξαιρετικά μικρή διάμετρο 0.8-1.0 mm (χιλιοστό), έτσι το “αποτύπωμα" της επέμβασης δεν είναι ορατό ακόμα και αν στο μέλλον ο ασθενής κουρέψει τα μαλλιά του κοντά.

Η δότρια περιοχή κουρεύεται μέχρι το μήκος της τρίχας να είναι περίπου 1 χιλιοστό, προκειμένου να έχει ο ιατρός καθαρό πεδίο για να επιλέξει ποια τριχοθυλάκια θα αφαιρέσει. Το μέγεθος του punch που χρησιμοποιείται ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος των μοσχευμάτων, έτσι για μοσχεύματα με 1 τρίχα επιλέγεται ένα punch μικρής διαμέτρου, ενώ για μοσχεύματα με 3-4 ή παραπάνω τρίχες ένα μεγαλύτερης.

"ΚΛΕΙΔΙ" Ο ΣΩΣΤΟΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ο αριθμός των μοσχευμάτων που εξάγονται απο την δότρια περιοχή δεν είναι ανεξάντλητος. Η μέτρηση της έκτασης της δότριας περιοχής του ασθενή αλλά και η πυκνότητα της είναι οι δύο παράμετροι που μας δίνουν, κατά προσέγγιση, τον αριθμό των μοσχευμάτων που είναι διαθέσιμα για εξαγωγή. Στην BHR Clinic η σύσταση του Dr. Bisanga για το ποσοστό εξαγωγής είναι 25%-30% ανά τετραγωνικό εκατοστό, με το νούμερο αυτό να μεταβάλλεται από ασθενή σε ασθενή. Με βάση τον τελικό αριθμό διαθέσιμων μοσχευμάτων, γίνεται ο σχεδιασμός της επέμβασης και ο καταμερισμός των μοσχευμάτων ανά περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της εξαγωγής θα πρέπει να υπολογιστεί από τον ιατρό η πυκνότητα και η γωνία εξόδου των τριχοθυλακίων από το δέρμα. Δεν θα πρέπει να αφαιρεθούν δύο συνεχόμενα τριχοθυλάκια, καθώς το κενό που θα μείνει στο τριχωτό μπορεί να είναι ορατό μετά την επέμβαση. Και αυτό είναι ένα σημείο που χρειάζεται επαρκή εκπαίδευση, γνώση αλλά και ικανότητα απο τον ιατρό, ώστε η αφαίρεση των μοσχευμάτων να γίνει με άρτιο τρόπο. Η διαδικασία της εξαγωγής των μοσχευμάτων είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Έτσι για 2.000-2.500 μοσχεύματα μπορεί να απαιτηθούν περίπου 4 ώρες, ανάλογα πάντα με τον ασθενή.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στον ιατρό να επιλέξει ποια μοσχεύματα θα αφαιρέσει και ποια όχι. Έτσι, εάν ο σχεδιασμός της επέμβασης απαιτεί πολλά τριχοθυλάκια με πάνω απο 2-3 τρίχες, μπορούν να “στοχευθούν” αυτά κατά την εξαγωγή. Αντίστοιχα, εάν γίνεται η επέμβαση για αποκατάσταση μόνο του hairline μπορούν να επιλεγούν τα τριχοθυλάκια με 1 τρίχα σε αυτά.

Οι υποδοχές για την τοποθέτηση των μοσχευμάτων γίνονται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε περιοχή. Στο hairline έχει ιδιαίτερη σημασία η δημιουργία τους, καθώς εκεί είναι το σημείο που θα δώσει την πρώτη εικόνα φυσικότητας του όλου αποτελέσματος. Οι υποδοχές δημιουργούνται αποκλειστικά απο τον ιατρό της κλινικής και η τοποθέτηση των μοσχευμάτων από ειδικά εκπαιδευμένες, από τον ίδιο τον Dr. Bisanga, βοηθούς. Η τοποθέτηση των μοσχευμάτων διαρκεί, ανάλογα με το κάθε περιστατικό, από 2,5 έως 4 ώρες.