ΤΗ ΛΥΣΗ
ΕΧΟΥΜΕ
Θέλεις να ανακτήσεις τα μαλλιά σου;
Έλα να μιλήσουμε!
Telephone Icon

+30 210 3600111

Mail Icon

info@bhrclinicathens.gr

Είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τη λύση!
100% δωρεάν και εμπιστευτική συμβουλευτική

FUT

ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΛΥΣΗ
ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Η μέθοδος FUTχρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά στις πρώτες δεκαετίες εφαρμογής της μεταμόσχευσης μαλλιών, ως θεραπεία της ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας. Παραμένει ακόμα σήμερα μια αξιόπιστη λύση για υποψήφιους οι οποίοι πάσχουν από εκτεταμένη αλωπεκία και έχουν μικρή διάμετρο τρίχας (λεπτή τρίχα).

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η επέμβαση περιλαμβάνει τη χειρουργική αφαίρεση μια λωρίδας δέρματος μαζί με τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή και την τοποθέτηση ραμμάτων εκεί όπου έγινε η αφαίρεση της. Όπως γίνεται αντιληπτό, εφόσον γίνεται χειρουργική επέμβαση και τομή του δέρματος με νυστέρι, θα δημιουργηθεί μια ουλή στη δότρια περιοχή, η οποία θα παραμείνει για πάντα καλυμμένη μέσα στο τριχωτό. Η ουλή δεν είναι ορατή απο την ίδια ημέρα της επέμβασης, καθώς καλύπτεται 100% απο τα γύρω μαλλιά. Η συρραφή (τοποθέτηση ραμμάτων) που γίνεται στην κλινική μας είναι η “Trichophytic Closure”, η οποία κάνει την ουλή να δείχνει εξαιρετικά λεπτή και δύσκολα ανιχνεύσιμη ακόμα και αν ο ασθενής επιλέξει να κουρεύει τα μαλλιά του αρκετά κοντά στο μέλλον.

ΤΟ… ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ

Η λωρίδα δέρματος που έχει αφαιρεθεί, τεμαχίζεται σε μικρότερα τμήματα, τα οποία τοποθετούνται κάτω από μικροσκόπιο, για να παρασκευαστούν τα τριχοθυλάκια που θα τοποθετηθούν στις υποδοχές της δέκτριας περιοχής. Η χρήση του μικροσκοπίου στην παρασκευή των τριχοθυλακίων-μοσχευμάτων εξασφαλίζει τη μη καταστροφή τους, η οποία είναι πολύ πιθανό να συμβεί αν αυτή γίνει με γυμνό μάτι ή με χρήση μικρής μεγέθυνσης φακών. Η διαδικασία κοπής των μοσχευμάτων είναι το πιο κρίσιμο σημείο στην εφαρμογή της FUT, για αυτό τον λόγο πρέπει να γίνεται απο εξειδικευμένο προσωπικό, με αρκετά χρόνια εμπειρίας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΟΥ-ΑΣΘΕΝΟΥΣ

Η συγκεκριμένη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών απαιτεί τη συνεργασία του ασθενούς σε ό,τι αφορά την περιποίηση της δότριας περιοχής, σε αρκετά μεγάλο βαθμό για 10 ημέρες, δηλαδή μέχρι την αφαίρεση των ραμμάτων, και σε μικρότερο βαθμό για μια περίοδο 2 μηνών μετά την αφαίρεση τους. Η σύσταση μας είναι η αφαίρεση των ραμμάτων να γίνεται στις 10 ημέρες απο ιατρό ή νοσηλευτή. Η επούλωση στην περιοχή της τομής συνέχιζεται για αρκετό διάστημα μετά, έτσι ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει την ακραία κάμψη της κεφαλής προς τα εμπρός μέχρι το δέρμα της δότριας περιοχής να αποκτήσει ξανά μια ικανοποιητική ελαστικότητα.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η FUT απαιτεί εξαιρετικά εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και είναι μια επέμβαση που προϋποθέτει ομαδική προσπάθεια και συνεργασία για την επίτευξη του μέγιστου αριθμού άρτιων μοσχευμάτων. Ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τις 3.000 ή και παραπάνω, ανάλογα πάντα με το μέγεθος και την πυκνότητα της δότριας περιοχής αλλά και την ελαστικότητα του δέρματος σε αυτήν. Μειωμένη ελαστικότητα δέρματος ή προηγούμενες επεμβάσεις οδηγούν σε αφαίρεση μικρότερης λωρίδας, οπότε και μικρότερο τελικό αριθμό μοσχευμάτων. Η ελάχιστη χρονική διάρκεια μεταξύ δύο επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών με την μέθοδο FUT δεν μπορεί να είναι λιγότερο απο 12 μήνες.
O Δρ. Bisanga, μαζί με την ομάδα του, έχει πραγματοποιήσει επεμβάσεις FUT με τελικό αριθμό μοσχευμάτων εώς και 6.000, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την Ευρώπη και είναι από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως.