ΤΗ ΛΥΣΗ
ΕΧΟΥΜΕ
Θέλεις να ανακτήσεις τα μαλλιά σου;
Έλα να μιλήσουμε!
Telephone Icon

+30 210 3600111

Mail Icon

info@bhrclinicathens.gr

Είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τη λύση!
100% δωρεάν και εμπιστευτική συμβουλευτική

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ
ΜΑΛΛΙΩΝ:
ΟΣΑ
ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία επεμβατική μέθοδος αποκατάστασης της απώλειας μαλλιών από το τριχωτό της κεφαλής. Είναι μια διαδικασία, τμήματα της οποίας πρέπει να διενεργούνται αποκλειστικά από ιατρούς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι τόσο για την ασφάλεια και την υγεία του ασθενούς όσο και για την άρτια εκτέλεση της επέμβασης και το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Το τριχωτό της κεφαλής χωρίζεται σε δυο περιοχές, αυτή της μόνιμης τριχοφυΐας (την ονομάζουμε δότρια περιοχή/donor area) και αυτή της προσωρινής τριχοφυΐας (ονομάζεται λήπτρια περιοχή/recipient area).

Η μεταμόσχευση μαλλιών στηρίζεται στην αρχική παρατήρηση των πρώτων ετών εξάσκησης της επέμβασης, ότι ο θύλακας της τρίχας όταν μεταφέρεται από τη δότρια στη δέκτρια περιοχή, διατηρεί τα αρχικά γεννετικά του χαρακτηριστικά και συνεχίζει τον κύκλο ζωής του στην νέα του θέση. Αυτή η ιδιότητα της τρίχας μας δίνει την δυνατότητα να αποκαταστήσουμε με νέους θυλάκους, που ζουν για πάντα, περιοχές του τριχωτού που έχουν προσβληθεί από την τριχόπτωση.

Σαν δότρια περιοχή τριχοθυλακιών, εκτός αυτής του τριχωτού κεφαλής, μπορεί να χρησιμοποιηθούν τριχοθυλάκια προερχόμενα απο την περιοχή του γενείου, του στέρνου αλλά και των άνω ή κάτω άκρων. Σίγουρα δεν έχουν την ίδια ποιότητα με αυτά του τριχωτού της κεφαλής για αυτό και χρησιμοποιούνται όταν έχουν ήδη εξαντληθεί αυτά μετά απο 2 ή 3 επεμβάσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ο σχεδιασμός της επέμβασης, η λήψη των μοσχευμάτων και οι υποδοχές στις οποίες θα τοποθετηθούν τα μοσχεύματα γίνεται αποκλειστικά από τους ιατρούς της κλινικής ή από τον ίδιο τον Dr. Bisanga. Η τοποθέτηση των μοσχευμάτων γίνεται από το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο έχει εκπαιδευθεί πλήρως στην κλινική των Βρυξελλών υπό την εποπτεία του Dr. Bisanga.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η όλη επέμβαση γίνεται υπό τοπική αναισθησία, αλλά αν κριθεί απαραίτητο από τον υπεύθυνο ιατρό μπορεί να γίνει με την παρουσία αναισθησιολόγου, σε περίπτωση που το απαιτεί η ασφάλεια της υγείας του ασθενούς. Ο ασθενής έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης, η οποία είναι ανώδυνη για τον ίδιο, εκτός από τα αρχικά “τσιμπήματα” των ενέσεων κατά τη διάρκεια της τοπικής αναισθησίας. Γενικά, η επέμβαση είναι ανεκτή από την πλειονότητα των ασθενών, αλλά αν κριθεί απαραίτητο μπορεί να χορηγηθεί ένα ελαφρύ ηρεμιστικό, για μια ακόμα ηπιότερη αντίληψη της όλης διαδικασίας.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ο σωστός σχεδιασμός αποτελεί το πιο σημαντικό τμήμα της επέμβασης μεταμόσχευσης μαλλιών, καθώς είναι το στοιχείο που κάνει την ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό και σε ένα πραγματικά τέλειο αποτέλεσμα. Ο σωστός σχεδιασμός μιας άρτιας μεταμόσχευσης, πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω:
• Tο στόχο/προσδοκία του υποψηφίου για την τελική επιθυμητή του εικόνα
• Την εκτίμηση από τον ιατρό της κλινικής για τον πραγματικό διαθέσιμο αριθμό μοσχευμάτων που υπάρχουν στη δότρια περιοχή και μπορούν εξαχθούν με ασφάλεια
• Την εκτίμηση από τον ιατρό του μεγέθους της έκτασης της περιοχής που πρέπει να καλυφθεί
• Την πρόβλεψη από το ιστορικό του ασθενούς, αλλά και από την κλινική εικόνα του, για την πορεία της τριχόπτωσής του στο μέλλον

Ο σχεδιασμός του hairline (αρχική γραμμή τοποθέτησης των μοσχευμάτων) αλλά και η τοποθέτησή του στο σωστό σημείο αποτελεί το βασικό στοιχείο για την επιτυχία της μεταμόσχευσης. Ο ιατρός πρέπει να προβλέψει την εικόνα του τριχωτού του ασθενούς μέσα στις επόμενες δεκαετίες της ζωής του και να τον καθοδηγήσει έτσι ώστε να σχεδιαστεί σωστά αυτή η οριακή γραμμή, την οποία θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα στάδια της επέμβασης.

Μετά τον σχεδιασμό, ακολουθεί ο καταμερισμός των μοσχευμάτων ανάλογα με τις ανάγκες κάλυψης της κάθε περιοχής, πάντα σε συνεννόηση με τον ασθενή για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος που αυτός επιθυμεί.

Γίνεται διαχωρισμός των μοσχευμάτων κάτω από το μικροσκόπιο ανάλογα με το πλήθος των τριχών που περιέχουν (1,2,3,4) και στη συνέχεια τοποθετούνται αναλόγως. Η σωστή επιλογή της θέσης τοποθέτησης των μοσχευμάτων σε σχέση με τον αριθμό των τριχών που περιέχουν δίνει και το τελικό, φυσικό, μη-ανιχνεύσιμο αποτέλεσμα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Το πρώτο βράδυ μετά την επέμβαση χορηγούνται ήπια αναλγητικά, καθαρά για προληπτικούς λόγους, και δίνονται οδηγίες για την θέση του ύπνου. Την επόμενη της επέμβασης, ο ασθενής προσέρχεται στην κλινική όπου αφαιρούνται οι επίδεσμοι και του δίνονται οδηγίες περιποίησης του τριχωτού, τόσο για τη δότρια όσο και για τη λήπτρια περιοχή, για τις επόμενες ημέρες.

Ο ασθενής έχει τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με την κλινική, ώστε να μπορεί να έρθει σε επαφή για να του λυθούν τυχόν απορίες.

ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ

Υπάρχουν δύο αναγνωρισμένες τεχνικές μεταμόσχευσης: FUE και FUT. Η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι ο τρόπος συλλογής των μοσχευμάτων από την περιοχή-δότη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι μέθοδοι συνδυάζονται για να μεγιστοποιήσουν την επιφάνεια του δότη και να δώσουν στο άτομο την πιο δυνατή τρίχα για μεταμόσχευση.