ΤΗ ΛΥΣΗ
ΕΧΟΥΜΕ
Θέλεις να ανακτήσεις τα μαλλιά σου;
Έλα να μιλήσουμε!
Telephone Icon

+30 210 3600111

Mail Icon

info@bhrclinicathens.gr

Είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τη λύση!
100% δωρεάν και εμπιστευτική συμβουλευτική

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

ΑΠΩΛΕΙΑ
ΜΑΛΛΙΩΝ;
ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΛΥΣΕΙΣ!

Η ΠΑΘΗΣΗ

Η τριχόπτωση είναι μια αρκετά συχνή πάθηση του τριχωτού της κεφαλής που προσβάλλει σε σημαντικό βαθμό κυρίως το αντρικό φύλο (70% του πληθυσμού), ενώ σπανιότερα αφορά τις γυναίκες (4%-8% του πληθυσμού). Πρόκειται για μία προοδευτική πάθηση κατά τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Έτσι, μετά τα 35 χρόνια της ζωής μας, ακόμα και αν δεν είναι ορατή, υπάρχει κάποιου βαθμού τριχόπτωση σε όλον τον πληθυσμό.

Παρότι η τριχόπτωση δεν ενέχει περισσότερους κινδύνους για την υγεία του ατόμου, εντούτοις επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής κάποιων ατόμων, προκαλώντας τους αρκετά μεγάλη ψυχολογική πίεση σχετικά με την εμφάνιση τους.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπευτική προσέγγιση της πάθησης είναι είτε φαρμακευτική (μινοξιδίλη, φιναστερίδη, ντουταστερίδη) είτε χειρουργική, μέσω της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Η βασική αιτία της απώλειας τριχών είναι η ορμόνη DHT, στην οποία είναι ευαίσθητοι οι θύλακες των τριχών που δεν αναγεννώνται. Η φαρμακευτική προσέγγιση έχει στόχο είτε να μειώσει την ποσότητα αυτής της ορμόνης που κυκλοφορεί στο αίμα, πετυχαίνοντας έτσι την παρεμπόδιση του μηνύματος της πτώσης, είτε δρώντας απευθείας στον κύκλο ζωής της τρίχας για να επιμηκύνει τη διάρκειά της. Η φαρμακευτική θεραπεία της τριχόπτωσης μπορεί να γίνει είτε με τοπικά σκευάσματα (λοσιόν, αφρός μινοξιδίλης, τζελ φιναστερίδης) είτε με χάπια που αντιστοιχούν στις παραπάνω φαρμακευτικές ουσίες.

Η πλειονότητα των ατόμων με τριχόπτωση έχει την ψευδαίσθηση ότι μόνο με την μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να πετύχει το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμεί. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ο συνδυασμός φαρμακευτικής και χειρουργικής θεραπείας που οδηγεί στο ιδανικό αποτέλεσμα.